Semjén Zsolt német hangzású zsidó és sváb neveken gúnyolódott

A miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán szólalt fel, ahol az ellenzéket próbálta nevetségessé tenni, de csak egy idegenellenes kiszólásra futotta. 

“Bár kegyetlenségnek hat, vessünk egy pillantást ellenfeleinkre is. Hogy állnak az értékekkel és az emberi minőséggel? Ideológiailag szöges ellentétei egymásnak: posztnácik, neomarxisták és anarcholiberálisok katyvasza. Szinte látom a cégtáblát: Sneider&Bauer”

– mondta Semjén Zsolt vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Semjén beszédében az ellenzéken próbált gúnyolódni, és példának a posztnácira a jobbikos Sneider Tamást, a „neomarxista, anarcholiberálisra” pedig a zsidó származású DK-s Bauer Tamást találta meg. Mint ahogy az idézetet kiszúró Szombat megjegyzi, a miniszterelnök-helyettes a gúny tárgyaként két idegen hangzású nevet viselő politikust választott, pedig magyar vezetéknévvel rendelkezőket is talált volna bőségesen. 

A 444 a témával foglalkozó írásában összegzi is a képletet, ami szerint: posztnácik = svábok és neomarxisták meg anarcholiberálisok = zsidók. Nem rendes magyarok.

A cikk szerzője pedig megjegyzi, érthetetlen, hogy 2019-ben miért van szükség ilyesmire. „A németes hangzású neveken való lovagolás amennyire gyermeteg, annyira kínos dolog, még a vasárnapi ebédnél vagy fröccsözés közben is, ahol az ilyen poénok el szoktak durranni, nemhogy egy kormányzó párt nyilvános eseményén.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp