Kik a legbefolyásosabb zsidók a világon?

A Jerusalem Post a ros hásáná, a zsidó újév alkalmából elkészítette az 50 legbefolyásosabb zsidó listáját. A magyar kormány által rettegett Soros György ezúttal fel sem fért a listára.

A Jeruselem Post idén is kiválasztotta az 50 legbefolyásosabb zsidót azok közül, akik a leginkább hatással tudtak lenni az izraeliek és általában a zsidók mindennapi életére az elmúlt egy évben.

A lista első helyére ezúttal Yossi Cohen, a Moszad igazgatója került. Az ő vezetése alatt szerezték meg ugyanis Moszad-ügynökök azokat a terveket Teheránból, amelyek felfedték az iráni atomprogram eddig eltitkolt részleteit. Ezek a dokumentumok alapján döntött úgy Donald Trump amerikai elnök, hogy kilépteti az Egyesült Államokat az Iránnal kötött atomalkuból.

A második legbefolyásosabb zsidó 2019-ben David Friedman, az USA izraeli nagykövete lett, a harmadik helyre pedig Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök került. Rögtön utána következik a legutóbbi izraeli választáson legtöbb szavazatot kapott Kék-fehér párt két vezetője, Beni Ganz és Jair Lapid.

A legbefolyásosabb zsidó nő a lista ötödik helyére került. Ő nem más, mint Sigal Mandelker, az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának terrorizmusért és pénzügyi hírszerzésért felelős államtitkára. Mandelker feladata például az iráni pénzek követése, és megakadályozása annak, hogy a perzsa állam üzletelni tudjon a világban.

A Jerusalem Post listáján 8. helyen található a nemrég megválasztott ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij, akit Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke követ. A 13. helyre került a baloldali demokrata politikus Bernie Sanders, aki után közvetlenül Ivanka Trump és férje, Jared Kushner következik.

A Magyarországon is ismertebb nevek közül Roman Abramovics a 22. helyre került, az izraeli színésznő, Gal Gadot a 24., míg Mark Zuckerberg a 35. legbefolyásosabb zsidó lett a lista alapján. A cselgáncs-világbajnokságon nemrég aranyérmet szerzett Szagi Muki pedig a 45. helyen található.

Az Index a listával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány által már évek óta a világ legnagyobb összeesküvőjének beállított Soros György ebben az évben már oda sem fért a legbefolyásosabbak közé.

A teljes ötvenes lista itt található:

50 Influencers 2019

50 Influencers 2019

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp