Héberül énekelve üzent ros hásáná alkalmából egy szaúdi blogger

Mohammed Saud egy videóban, hagyományos zsidó liturgiát énekelve kíván boldog új évet „askenázi testvéreinek”. A szaúdi blogger a nyáron Izraelbe is ellátogatott.

Mohammed Saud a Twitteren osztotta meg azt az általa rögzített videót, amelyen az Ochila LaEl című zsidó liturgikus dalt adja elő héberül. Az Izraelért rajongó szaúdi blogger ezzel a dallal köszöntötte a zsidóságot az új év, a ros hásáná alkalmából. Korábban egy másik héber liturgiát, az Agadlecha címűt is elénekelte, az erről készült videót szintén a közösségi médiában osztotta meg.

Saud idén júliusban Izraelbe is ellátogatott egy, arab országokból érkező újságírókból és bloggerekből álló küldöttség tagjaként. Amikor a blogger a jeruzsálemi Templomhegyen járt, dühös palesztinok támadtak rá, szidalmazták és műanyag székeket dobáltak felé.

A több ezer követővel rendelkező Saud ugyanis Izrael és Szaúd-Arábia közötti megbékélést sürgeti. Erre idén májusban egy Twitter-üzenetben hívta fel a figyelmet.

(Ynet)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp