Áder János magyar gyökerű haszid zsidókkal találkozott New Yorkban

A magyar államfő hivatalos amerikai látogatását követően találkozott a magyar gyökerekkel is rendelkező brooklyni zsidóság képviselőivel.

A magyar kormány tagjai és állami vezetők rendszeresen ellátogatnak a New Yorkban élő, különféle magyar gyökerű (pl. szatmári, munkácsi) haszid közösségekhez. Így tett most Áder János is, aki az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokról szóló csúcstalálkozójára érkezett New Yorkba. Hivatalos útját követően pedig egy ortodox zsidó iskolába és egy zsinagógába látogatott el. Az MTI fotósa pedig megörökítette az eseményt.

Áder János köztársasági elnök, mellette felesége, Herczegh Anita és a 103 éves Sirje Jakubovich beszélget Brooklyn ortodox zsinagógájában (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Gyerekek Brooklyn ortodox zsidó iskolájában (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Áder János köztársasági elnök, mellette felesége, Herczegh Anita és Yechiel Kaufmann rabbi Brooklyn ortodox zsidó iskolájában (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp