Így változott a vallások követőinek száma az elmúlt 75 évben

Egy videón követhetjük végig, miként változott az 1945-2019 közötti időszakban a vallásos népesség száma, és hogyan változott a sorrend az éppen a 15 legnépszerűbb vallási irányzat esetében.

A Data Is Beautiful által készített adatvizualizációban mindig a 15 legtöbb ember által követett vallás látható az elmúlt 75 évben. A videóban három zsidó irányzat, az ortodox, a reform és a konzervatív zsidóság is felbukkan rövidebb vagy hosszabb időszakokra.

A videót egy saját bevallása szerint „adatbolond” PhD hallgató készítette, akinek youtube-csatornáján több szórakoztató adatvizualizáció is megtalálható. A vallásokat bemutató videó egy bizonyos The World Religion Dataset (A világ vallásainak adatbázisa) felhasználásával készült.

Egy másik érdekes, vallásokkal kapcsolatos videót ide kattintva lehet megtekinteni:

Így terjedtek el a világ nagy vallásai – Kibic Magazin

Egy remek videó bemutatja, hogyan terjedt el a világon a zsidó, a keresztény, az iszlám, a hindu és a buddhista vallás. Egyes vallások, mint a hinduizmus vagy a buddhizmus nagyjából egységes területeket hódítottak meg, míg például a kereszténység először csak szórványosan, bizonyos vidékeken vált népszerűvé.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp