Így változott a vallások követőinek száma az elmúlt 75 évben

Egy videón követhetjük végig, miként változott az 1945-2019 közötti időszakban a vallásos népesség száma, és hogyan változott a sorrend az éppen a 15 legnépszerűbb vallási irányzat esetében.

A Data Is Beautiful által készített adatvizualizációban mindig a 15 legtöbb ember által követett vallás látható az elmúlt 75 évben. A videóban három zsidó irányzat, az ortodox, a reform és a konzervatív zsidóság is felbukkan rövidebb vagy hosszabb időszakokra.

A videót egy saját bevallása szerint „adatbolond” PhD hallgató készítette, akinek youtube-csatornáján több szórakoztató adatvizualizáció is megtalálható. A vallásokat bemutató videó egy bizonyos The World Religion Dataset (A világ vallásainak adatbázisa) felhasználásával készült.

Egy másik érdekes, vallásokkal kapcsolatos videót ide kattintva lehet megtekinteni:

Így terjedtek el a világ nagy vallásai – Kibic Magazin

Egy remek videó bemutatja, hogyan terjedt el a világon a zsidó, a keresztény, az iszlám, a hindu és a buddhista vallás. Egyes vallások, mint a hinduizmus vagy a buddhizmus nagyjából egységes területeket hódítottak meg, míg például a kereszténység először csak szórványosan, bizonyos vidékeken vált népszerűvé.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp