75 év után találkoztak újra a holokauszt-túlélő unokatestvérek

A 87 éves Morris Sana és unokatestvére, a 87 éves Simon Mairowitz gyerekkorukban látták egymást utoljára, és mindketten azt gondolták a másikról, hogy a holokauszt áldozata lett. Most Izraelben újra találkoztak, a megható eseménytől pedig videó is készült.

Morris Sana és Simon Mairowitz gyerekkorukban Romániában éltek, és nem csak unokatestvérek voltak, de a legjobb barátok is. Miután a II. világháborúban a németek bevonultak az országba, a két fiú családja külön-külön menekülni kényszerült, és a barátok azóta nem látták egymást. Mindkettőjük azt gondolta a másikról, hogy koncentrációs táborba került, ahol a nácik meggyilkolták.

Simon Mairowitz és Morris Sana 75 év után találkozott ismét

Évtizedekkel később, az Izraelben élő Sana lánya és unokahúga elkezdett rokonok után kutatni, és a Facebook segítségével felvették a kapcsolatot az Egyesült Királyságban élő családtagokkal. Így derült ki, hogy Mairowitz is életben van.

Sana és Mairowitz végül Izraelben találkoztak ismét 75 év elteltével. A People magazin egy videót is megosztott a megható eseményről, amelyen jól látható, hogy a két idős túlélő sírva borul egymás nyakába.

„Jó látni téged” – mondják könnyeikkel küszködve. „75 éve vártam erre” – teszi hozzá Sana, „Ez nagyon hosszú, de most már itt vagyunk egymásnak” – válaszolja Mairowitz.

(People)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp