Sárga csillaggal a ruháján ment el szavazni egy holokauszt-túlélő Izraelben

A 97 éves túlélő azért tűzte ki mellkasára a sárga csillagot, hogy emlékeztessen a választások fontosságárara, illetve arra, honnan érkezett és mi vesztenivalója van a zsidóságnak.

A Jediot Achronot című lap Facebook oldalán megosztott történet szerint egy izraeli nő, Liat Ygal Ginat elkísérte a 97 éves nagypapáját szavazni. Az idős holokauszt-túlélő az alkalomra fehér inget vett fel, és arra egy sárga csillagot tűzött. Méghozzá azért, hogy a szavazás napján is emlékeztessen arra, honnét jött és milyen vesztenivalója van a zsidó népnek.

Liat Ygal Ginat szavazni kíséri 97 éves nagypapáját

Liat elmondása szerint az emberek, akikkel útközben találkoztak, megállították őket, sok szerencsét kívántak nekik, és könnyes szemekkel ölelgették a nagypapáját. A szavazófülke biztosa meghatódva fogadta a férfit, és azt mondta, hogy a fotóját óriásplakátokon kellene hirdetni, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a választások fontosságára.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp