Judafest: Még több programmal, új helyszínekkel, új partnerekkel!

Szeptember 20-22 között ismét Judafest, a zsidó közösség örömfesztje, éves utcabálja. Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatójának köszöntője.

„Szeptember 20-22 között ismét Judafest, a zsidó közösség örömfesztje, éves utcabálja. A Bálint Ház éves legnagyobb programja, amikor kilépünk az otthonos falaink közül, hogy azt tegyük, amit mindig, csak nagyobb, sűrűbb, intenzívebb módon. Idén ráadásul megújulva, arrébb, mert már szűk az utca. Most már a miénk a tér! Még több programmal, új helyszínekkel, új partnerekkel – de a hangulat marad a szabadsággal és örömmel teli egymásra találás, a zsidó szervezetek, a közösség tagjainak laza együttléte, mint eddig.

Az időpont is új: ebben az évben szeptemberben lesz, hogy a fesztivál után ne kelljen várni egy egész nyáron át, hogy a programjainkra jöhessetek. Hogy felkészülhessünk egyedi, izgalmas és kortárs módon az őszi ünnepekre. Ez lesz ugyanis a fesztivál kiemelt témája, amelyet sokféle módon járunk körül: művészetekkel, installációkkal, játékokkal, sétákkal és tanítással.

És nem csak a közösség örömfesztje lesz ez: az ünneplés idén a Bálint Háznak is szól, amely éppen szeptemberben tölti be 25. évfordulóját. S mi sem lehetne szebb születésnap, mint összehívni mindenkit, akik eddig bárhogyan velünk voltak, vagy ezután velünk lesznek.

Minden érzékszervnek való programot hoztunk össze Nektek, gyertek hát és legyetek részesei 2019-ben is a Judafestnek, ünnepeljünk együtt. Nyissátok velünk az évadot, kezdjétek velünk az új évet és hozzátok el a családot, a barátokat. Mi ott leszünk.

Édes és kerek új Judafestet mindenkinek!”

A programról minden részlet megtalálható a judafest.org/ weboldalon, a programok napi és helyszín szerinti lebontásban pedig itt: judafest.org/napi-programbontas/

Megújulva tér vissza szeptemberben a Judafest – Kibic Magazin

Az őszi zsidó ünnepek jegyében egy hétvégére a budapesti VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, gasztronómiával, sétákkal és installációkkal. A Judafest Közösségi Fesztivált a Klauzál téren és környékén rendezik meg szeptember 20. és 22. között – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp