Felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak egy ellenzéki képviselőjelölt plakátjára

Az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás plakátját rongálták meg ismeretlenek. Az ellenzék szerint az eddigi kampányban ez a legdurvább és legmegdöbbentőbb megnyilvánulás.

Borka-Szász Tamás és Niedermüller Péterrel, az ellenzék közös hetedik kerületi polgármesterjelöltje tartott ma közös sajtótájékoztatót a kerületi rendőrkapitányság lépcsőjén, számolt be az eseményről az Index. A politikusok bemutatták az akasztófára lógatott Dávid-csillaggal megrongált plakátot, és közölték, hogy feljelentést tesznek az esettel kapcsolatban.

Fotó: Facebook/Tamás Borka-Szász

A lap idézi Niedermüllert, aki elmondta:

„Az eddigi kampányban ez a legdurvább és legmegdöbbentőbb megnyilvánulás. Ilyen 2019-ben Magyarországon nem történhet meg. Ez antiszemita gyűlöletcselekmény. Ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit a kormány folytat. Ebben az országban mára elmérgesedett a politikai kultúra.”

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp