Seress Rezső egy kis pipában zongorázik a Kispipa vendéglő mellett

Újabb miniszobrot avattak Erzsébetvárosban. Ezúttal Seress Rezső emléke előtt tiszteleg Kolodko Mihály alkotása.

Erzsébetváros Önkormányzatának felkérésére Kolodko Mihály, az ún. „gerillaszobrok mestere” újabb alkotást készített a VII. kerületben, ezúttal a világhírű zeneszerző, Seress Rezső emlékére, olvasható az önkormányzat közleményében.

Fotó: Erzsébetváros Önkormányzata

A kis bronz pipában zongorázó Seress Rezsőt ábrázoló miniszobor egy süttői mészkő táblán kapott helyet egykori Akácfa utcai törzshelyénél, a Kispipa vendéglő mellett, amelyet szeptember 10-én avatott fel Vattamány Zsolt polgármester és Kolodko Mihály szobrászművész. 

A méltán híres zongorista Erzsébetvárosban, a Dob utca 46/b szám alatt született, egyik leghíresebb szerzeményét, a Szomorú vasárnap című dalt több mint 100 nyelven adták már elő. Az Akácfa utca 38. számnál az aszfaltra festett zongorabillentyűk egyedivé teszik a környezetet, egyúttal sajátos hangulattatot is kölcsönöznek a helynek, írja a közlemény.

Újra kinyit a Szomorú vasárnap szerzőjének törzshelye – Kibic Magazin

Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjét az Akácfa utcai Kispipa étterem október 25-i megnyitóján. A Kispipa, amelyben Seress Rezső 1958 és 1968 között zongorázott, egy ideje zárva volt, most több sikertelen újjáélesztési kísérlet után nyit újra Erzsébetváros szívében, az Akácfa utca 38-ban.

Múlt hónapban avatták fel a New York palota legendáját felelevenítő búvár szobrot, a Bethlen Gábor téren Noé bárkáját és a Hevesi téren Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autóját, de miniszobor eleveníti fel Róth Miksát, Harry Houdinit és Herzl Tivadart.

Még több miniszobor:

Herzl Tivadar biciklis miniszobra tűnt fel a Dohány utcai zsinagóga közelében – Kibic Magazin

Kerékpárral pózoló Herzl Tivadar miniszobor került egy villanyoszlopra a Dohány utcai zsinagóga közelében. Az alkotás egy gerillaszobrokat készítő kárpátaljai szobrász műve. A több kisméretű gerillaszoborért felelős Kolodko Mihály ezúttal a biciklijére támaszkodó Herzl Tivadart örökítette meg. A miniszobor Herzl egykori szülőháza közelében található villanyoszlopra került elhelyezésre.

Rejtő Jenő autója és Noé bárkája is miniszobrot kapott Budapesten – Kibic Magazin

Kolodko Mihály legújabb miniszobrai ezúttal a VII. kerület különböző pontjain bukkantak fel. A Tizennégy karátos autó című regény névadójának szobra a Magyar Színház előtt tűnt fel, stílusosan a Rejtő Jenő utcában. Kolodko másik új alkotása pedig a Bethlen téri zsinagóga közelében található, az Állatorvostudományi Egyetem mellett, szúrta ki a 24.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp