A Jobbik mégis indítja a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsárt

Az egyéni jelöltségtől ugyan visszaléptették a korábban holokauszttagadó kijelentéseket tett politikust, de a Jobbik úgy tűnik mégsem tudja elengedni Kulcsár kezét.

A jobbikos Kulcsár Gergely korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy beleköpött a Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű cipőibe, és „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot. Ezekért később ugyan bocsánatot kért, Vona Gábor, a párt korábbi elnöke pedig arra kötelezte, hogy virágot helyezzen az emlékműre, és így rója le kegyeletét a holokauszt áldozatai előtt.

Kulcsár eredetileg a Jobbik, az LMP és a Momentum közös, egyéni jelöltjeként indult volna az októberi önkormányzati választáson Debrecenben. Amikor azonban ez nyilvánosságra került, a pártok kihátráltak mögüle, és visszahívták a jelöltségtől. 

Visszaléptették a Duna-parti cipőkbe köpködő Jobbikost – Kibic Magazin

Mégsem indul el az önkormányzati választáson Debrecenben Kulcsár Gergely, akit a Jobbikon kívül az LMP és a Momentum is támogatott volna. A Momentum helyi elnöke szerint Kulcsár megváltozott, és megérdemelt volna még egy esélyt. A jobbikos Kulcsár Gergely korábban beleköpött a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműbe, és egy belső levelezésben „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot.

Az Index azonban most kiszúrta, hogy a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyén vették nyilvántartásba Kulcsár Gergelyt. Ezzel pedig befutó helyre került a jobbikos, aki így a választást követően a megyei közgyűlés tagja lehet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp