Brutálisan megvertek két izraelit egy lengyel klubban

A támadók F**k Israel felkiáltással támadták meg őket, és arabul beszéltek.

Néhány izraelit brutálisan megvertek Lengyelországban vasárnap, miután a támadók megkérdezték, hogy Izraelből jöttek-e, írta a Times of Israel.

Barak Kashpizky posztolt egy fotót a testvéréről, a vérző orrú Jotamról nem sokkal a támadás után.

Kashpizky azt mondta, hogy a testvére, Jotam bulizni ment Varsóban néhány más izraeli diákkal, akikkel egy nyári szemesztert a helyi jogi egyetemen töltenek.

Hajnali 4-kor az izraeliekhez egy csoport arabul beszélő ment oda, és megkérdezték tőlük, hogy Izraelből jöttek-e.

„Amikor igent mondtak, durván ütni kezdték őket, és közben azt kiabálták, hogy Fuck Israel”, írta Barak Kashpizky, majd hozzátette, hogy a testvérét majdnem ájultra verték.

Jotamnak betört az orra, és egy másik izraelivel együtt rövid időre kórházba kerültek, de már mindkettőjüket kiengedték.

Jotam elmondása szerint négy támadó volt, akik állítólag Katarból érkeztek Lengyelországban, és a támadás közben „free Gaza” jelszavakat kiabálták.

„Nagyon sok ember volt a bárban, akik ott lézengtek, nézték, mi történik, de senki sem segített”, mondta Jotam az eset után.

Az áldozat testvére a varsói Izraeli Nagykövetséget is kritizálta és az izraeli külügyminisztériumot is, mert nem segítettek nekik, miután felhívták a figyelmüket az incidensre, hanem a lengyel hatóságokhoz irányították őket.

Az izraeli külügyminisztérium később kiadott egy közleményt, amely szerint az izraeli konzul kapcsolatban volt a kórházba szállított izraeliekkel, és rendelkezésre állt, ha az áldozatoknak erre szüksége volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp