Újraindul a zsidózó polgármester a Fidesz színeiben

A zsidók tartják kézben az országot – mondta többek között öt évvel ezelőtt Kecel polgármestere, Haszilló Ferenc, akit a Fidesz akkor távozásra szólított fel. Azonban mégsem zárták ki a Fideszből, és a párt jelöltjeként indul újra az önkormányzati választásokon.

Nagy vihart kavartak öt évvel ezelőtt Haszilló Ferenc polgármester szavai, aki akkor azt mondta, hogy a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár a pofon. Ezen kívül kijelentette, hogy a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni, és Orbán is megkapta tőle a magáét, mondván ő sem tud mit tenni, mert a parlamentben is megvannak ugyanazok a zsidók.

Haszilló Ferenc

Akkor Magyar Narancs oldalán tették közzé a felvételeket, majd a Fidesz megkezdte Haszilló kizárását, bár az elhangzottakért a polgármester elnézést kért, és azt mondta, megköveti azokat, akiket megsértett.

A hvg.hu információi szerint azonban Haszilló maradt a helyén, és ígéretével ellentétben nem függetlenként folytatta pályafutását, hanem a párt tagja maradt.

Nemzeti Választási Iroda adatlapja szerint pedig Haszilló idén is indul a polgármesteri tisztségért, már nyilvántartásba is vették, a Fidesz–KDNP jelöltjeként. (Egy független jelöltként induló kihívója lesz.)

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a hvg.hu-nak elmondta, hogy Haszilló azóta rendezte a viszonyát a cigány kisebbséggel. Valamint hozzátette: „a Fidesz nem tűr meg semmiféle rasszizmust a sorai között, ha valaki ezen a területen hibázik, félreérthetően fogalmaz, elnézést kell kérnie és cselekedeteivel kell bizonyítania, hogy egyet ért a Fidesz bármi fajta rasszizmust elutasító értékválasztásával és politikájával.”

A Fidesz szintén indítja a zsidózó cigányozó Molnár Oszkárt, akit a Fidesz egyszer már kizárt a soraiból.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp