Izrael is segít az amazonasi tűzvész megfékezésében

A brazil elnök augusztus 25-én azt írta egy Twitter üzenetben, hogy Netanjahu felhívta telefonon és segítséget ajánlott a brazil fegyveres erőknek a tűzoltás terén, amelyet köszönettel el is fogadott.

Delegáció érkezett az Izraeli Tűzoltóságtól Brazíliába, hogy segítsen eloltani a hónapok óta tartó erdőtüzeket az Amazonasban.

Tizenegy izraeli tűzoltó utazott Brazíliába múlt hét kedd este, hogy segédkezzenek az oltásban, illetve szakmai segítséget nyújtsanak tűzoltás terén az Amazonas őserdő területén hónapok óta a lángokkal küzdő brazil kormánynak, katonaságnak és a helyi tűzoltóságnak.

A delegációt az Izraeli Külügyminisztérium, a Nemzetbiztonsági Tanács és a Közbiztonsági Minisztérium indította útjára azután, hogy Benjamin Netanjahu a brazil elnökkel, Jair Bolsonaróval kialakult párbeszéd egyik elemének nevezett.

A Külügyminisztérium kiemelte, hogy az elmúlt évben Netanjahu ellátogatott Brazíliába és Bolsonaro Izraelbe, aláírtak számos megállapodást a szorosabb együttműködésről a mezőgazdaság, a tudomány, az egészségügy, a kibernetika és más egyéb területeken. Ezek a megállapodások növelhetik az izraeli exportot a legnagyobb dél-amerikai országba.

Augusztusban Brazília szükségállapotot hirdetett a világ legnagyobb őserdejében, az Amazonasban kitörő erdőtüzek növekvő száma miatt. Körülbelül egymillió bennszülött és 3 millió fajta növény és állat található az őserdőben.

Bolsonaro augusztus 25-én azt írta egy Twitter üzenetben, hogy Netanjahu felhívta telefonon és segítséget ajánlott a brazil fegyveres erőknek a tűzoltás terén, amelyet köszönettel el is fogadott.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp