Karácsony Gergely lebontaná a Szabadság téri emlékművet

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje és Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje megállapodott abban, hogy Karácsony főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a német megszállás áldozatainak emlékművét.

“A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren. Elfogadhatatlan, hogy a kormány dicsérő szavakkal asszisztál a Horthy-kormány antiszemita oktatási miniszterének szoboravatásához, és annak a Kornis Gyulának az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett, aki előkészítette a holokauszt borzalmait” – írják a liberális által kiadott közleményben.

Ezért döntöttek úgy, hogy megállapodnak Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölttel, hogy ha ő győz, akkor a Szabadság téri emlékmű a szoborparkba kerül.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp