Önálló helyt kap Erzsébetvárosban a Gólem Színház

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Most nagyon sok független színház került veszélybe, de a Gólem éppen most tud ezzel a döntéssel életben maradni”, mondta Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője.

Új kulturális központ nyílik a Csányi utca 3-ban, ahol önálló helyet kap a Gólem Színház, mondta el Runda Margit, az Wesselényi17 igazgatója és Borgula András, a Gólem Színház vezetője a Kossuth Rádió Halljad Izrael! című műsorában.

„Régóta tartó jó együttműködésünk van a Gólem Színház vezetőjével, több eseményen is dolgoztunk együtt, többek között az erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban”, nyilatkozta Runda Margit. Ennek lett az a következménye, hogy Erzsébetváros segítségével, támogatásával a Gólem Színház saját játszóhelyhez jutott a Csányi utca 3. szám alatt.

Borgula András beszámolt arról, hogy a színház egy ötszáz négyzetméteres helyet kapott, amihez tartozik egy ugyanekkora pince is. A szeptember 8-i erzsébetvárosi Kult7 Fesztiválon lehet először megnézni a jövendő játszóhelyet.

A tervek szerint a Gólem Színház mellett egy igazi zsidó művészeti központot hoznak létre, ami Európában egyedülállónak számít.

„Most nagyon sok független színház került veszélybe, de a Gólem éppen most tud ezzel a döntéssel életben maradni”, mondta Borgula András.

Munkálatok a Csányi utca 3. alatt

Borgula András szerint a 15 éve működő színház számára természetes, hogy az egykori zsidónegyedben jutnak állandó helyhez, persze ehhez fontos volt az önkormányzat segítsége, támogatása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp