Önálló helyt kap Erzsébetvárosban a Gólem Színház

„Most nagyon sok független színház került veszélybe, de a Gólem éppen most tud ezzel a döntéssel életben maradni”, mondta Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője.

Új kulturális központ nyílik a Csányi utca 3-ban, ahol önálló helyet kap a Gólem Színház, mondta el Runda Margit, az Wesselényi17 igazgatója és Borgula András, a Gólem Színház vezetője a Kossuth Rádió Halljad Izrael! című műsorában.

„Régóta tartó jó együttműködésünk van a Gólem Színház vezetőjével, több eseményen is dolgoztunk együtt, többek között az erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban”, nyilatkozta Runda Margit. Ennek lett az a következménye, hogy Erzsébetváros segítségével, támogatásával a Gólem Színház saját játszóhelyhez jutott a Csányi utca 3. szám alatt.

Borgula András beszámolt arról, hogy a színház egy ötszáz négyzetméteres helyet kapott, amihez tartozik egy ugyanekkora pince is. A szeptember 8-i erzsébetvárosi Kult7 Fesztiválon lehet először megnézni a jövendő játszóhelyet.

A tervek szerint a Gólem Színház mellett egy igazi zsidó művészeti központot hoznak létre, ami Európában egyedülállónak számít.

„Most nagyon sok független színház került veszélybe, de a Gólem éppen most tud ezzel a döntéssel életben maradni”, mondta Borgula András.

Munkálatok a Csányi utca 3. alatt

Borgula András szerint a 15 éve működő színház számára természetes, hogy az egykori zsidónegyedben jutnak állandó helyhez, persze ehhez fontos volt az önkormányzat segítsége, támogatása.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp