Amerikában is bemutatják a holokauszt-túlélőkről szóló magyar filmet

Az Akik maradtak című film lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. Két túlélő egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata áll a viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában.

A Menemsha Films megvásárolta az Akik maradtak című magyar film amerikai forgalmazási jogát, így az Egyesült Államokban a tervek szerint télen bemutatják majd Tóth Barnabás filmjét, írja az Index. 

Akik maradtak

Az alkotók leírása szerint az Akik maradtak című film lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. A film egyik főszereplője Aladár a magányos nőgyógyász, aki elveztette feleségét és gyermekeit a holokausztban. Egyik fiatal páciense, Klára dacos kamaszlány, aki makacsul „várja haza” szüleit a haláltáborból a II. világháború utáni Budapesten. Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata áll a viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. 

Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. Mindketten a túléléssel küszködnek, de talán több eséllyel, mint más kortársuk, mert korábbi életükből van elegendő szeretetforrásuk, ami nemcsak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az 1950-es éveket is átvészelni.

A film főszereplői, Hajduk Károly és Szőke Abigél mellett a további szerepeket Nagy Mari, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Simkó Katalain, Horkay Barnabás, Varga Veronika, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós alakítják.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes volt. A film az INFORG-M&M FILM gyártásában készült, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő.

A II. világháború utáni Budapesten játszódó alkotás magyarországi premierje szeptember 19-én lesz a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol egyedüli magyar produkcióként szerepel majd a nagyjátékfilmek versenyében. Az Akik maradtak az NMHH Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programja támogatásával készült. A film szeptember 26-tól kerül a magyarországi mozikba.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp