Sacha Baron Cohen főszereplésével érkezik a leghíresebb izraeli kémről készült sorozat

A Budapesten forgatott, A kém című hatrészes sorozat a legendás Eli Cohen életét dolgozza fel. A hamarosan a Netflixre érkező széria most egy új előzetest kapott.

A Sacha Baron Cohen főszereplésével érkező A kém című minisorozat szeptember 6-án kerül majd fel a Netflixre. A legendás izraeli kém, Eli Cohen életét bemutató hatrészes szériát Budapesten forgatták, a rendezője pedig az a Gideon Raff, aki a Homeland izraeli verzióját, vagy a szintén a Netflixre gyártott, az etióp zsidók kimenekítéséről szóló filmet is készítette.

Az új sorozat a ’60-as években játszódik, és Eli Cohen életének azon időszakára fókuszál, amikor a kémet Szíriába küldik, hogy épüljön be a helyi elitbe, és onnan szolgáltasson információkat a Moszad, illetve a katonai hírszerzés számára. A Netflix hivatalos anyagában a következőképpen írja le Cohen karakterét: „egy ember, aki csak a hazáját akarja szolgálni, de ezt annyira jó csinálja, hogy csak nehezen tud megszabadulni kettős személyiségétől”.

Eli Cohenről részletesebben az alábbi cikkünkben lehet olvasni:

Eli Cohen – a legendás Moszad ügynök – Kibic Magazin

49 éve, 1965. május 18-án egy damaszkuszi téren nyilvánosan felakasztották az egyiptomi születésű, legendás izraeli hírszerzőt, Eli Cohent. Akasztófán lógó testére arab-nyelvű szöveget húztak, mely azt hirdette az akasztását végignéző tízezreknek: Cohen izraeli kém. Eli hathónapos intenzív képzésen vett részt, ahol elmélyedt a muszlim vallásban és kultúrában, megtanulta a térképolvasást, a rádiózást és a rejtjelezést, valamint meg kellett változtatnia egyiptomi-arab kiejtését szír-arabra.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp