Méretes kőtéglával támadtak meg egy rabbit Brooklynban

A 64 éves haszid rabbi fejét találta el a kőtömb, miközben a brooklyni Crown Heights negyedben sétált kedd reggel. A rendőrség gyűlölet-bűncselekmény miatt kezdett nyomozásba.

Kedden Avraham Gopin rabbi szokásos reggeli sétájára indult, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi kiabálva követni kezdi, miközben egy méretes kőtéglát tart a kezében. A férfi elhajította a téglát, amellyel eltalálta Gopin fejét. A rabbit kórházba szállították, eltört az orra, kitört néhány foga, és össze kellett varrni a fejét.

A támadáshoz használt kőtégla és a rabbi véres öltözéke

A rendőrség gyűlölet-bűncselekmény gyanúja miatt kezdett el nyomozni. A Rágalmazásellenes Liga pedig bejelentette, hogy 5000 dollár jutalmat kínál annak, aki segít a támadó kézre kerítésében.

„Biztonságosabb közösségre lenne szükségünk” – írta a Twitteren Benny Friedman, Gopin rabbi unokaöccse, aki a közösségi oldalon számolt be az esetről. „Ahonnan jöttem Minnesotában, ott egy ilyen eset az újságok címlapjára került volna, itt viszont ez csak a legutóbbi esemény” – utalt Friedman arra, hogy az utóbbi hónapokban Brooklynban megszaporodtak a haszid zsidók ellen elkövetett atrocitások.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp