Budapesten házasodott meg a Wallenberg által megmentett túlélő fia

Kenny Glück csak azért érkezett Budapestre az Egyesült Államokból, hogy azon a helyen vegye el kedvesét, ahol a svéd diplomata megmentette édesapja életét.

Kenny Glück nyíregyházi születésű édesapja még gyerek volt, amikor 1944-ben Raoul Wallenbergnek köszönhetően svéd védő-útlevelet kapott, és így megmenekült a deportálástól. Miután túlélte a holokausztot, Svédországba, majd pedig az Egyesült Államokba költözött, ahol családot alapított. 

Amy és Kenny (Fotó: Szentgyörgyi Ákos/bzsh.hu)

A túlélő édesapa nem felejtette el, hogy kinek köszönheti életét, és azóta is ápolja Wallenberg emlékét. Az Egyesült Államokban előadásokat tart a svéd diplomatáról, hogy minél többet megismerjék Raoul Wallenberget, aki megmentette őt és családját.

Kenny ortodox neveltetést kapott, és amikor párjával, Amyvel úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, megegyeztek, hogy az esküvőt azon a helyen fogják megtartani, ahol Kenny édesapja csodás módon megmenekült, és esélyt kapott arra, hogy utódaival gazdagítsa a zsidó közösséget.

Az esküvőt tegnap tartották meg a Bethlen téri zsinagógában. A szertartást Deutsch Péter rabbi és Zucker Emanuel főkántor vezette. A Kenny és Amy családja pedig az interneten élőben követhette az eseményt.

(bzsh.hu)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp