Budapesten házasodott meg a Wallenberg által megmentett túlélő fia

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Kenny Glück csak azért érkezett Budapestre az Egyesült Államokból, hogy azon a helyen vegye el kedvesét, ahol a svéd diplomata megmentette édesapja életét.

Kenny Glück nyíregyházi születésű édesapja még gyerek volt, amikor 1944-ben Raoul Wallenbergnek köszönhetően svéd védő-útlevelet kapott, és így megmenekült a deportálástól. Miután túlélte a holokausztot, Svédországba, majd pedig az Egyesült Államokba költözött, ahol családot alapított. 

Amy és Kenny (Fotó: Szentgyörgyi Ákos/bzsh.hu)

A túlélő édesapa nem felejtette el, hogy kinek köszönheti életét, és azóta is ápolja Wallenberg emlékét. Az Egyesült Államokban előadásokat tart a svéd diplomatáról, hogy minél többet megismerjék Raoul Wallenberget, aki megmentette őt és családját.

Kenny ortodox neveltetést kapott, és amikor párjával, Amyvel úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, megegyeztek, hogy az esküvőt azon a helyen fogják megtartani, ahol Kenny édesapja csodás módon megmenekült, és esélyt kapott arra, hogy utódaival gazdagítsa a zsidó közösséget.

Az esküvőt tegnap tartották meg a Bethlen téri zsinagógában. A szertartást Deutsch Péter rabbi és Zucker Emanuel főkántor vezette. A Kenny és Amy családja pedig az interneten élőben követhette az eseményt.

(bzsh.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp