Budapesten házasodott meg a Wallenberg által megmentett túlélő fia

Kenny Glück csak azért érkezett Budapestre az Egyesült Államokból, hogy azon a helyen vegye el kedvesét, ahol a svéd diplomata megmentette édesapja életét.

Kenny Glück nyíregyházi születésű édesapja még gyerek volt, amikor 1944-ben Raoul Wallenbergnek köszönhetően svéd védő-útlevelet kapott, és így megmenekült a deportálástól. Miután túlélte a holokausztot, Svédországba, majd pedig az Egyesült Államokba költözött, ahol családot alapított. 

Amy és Kenny (Fotó: Szentgyörgyi Ákos/bzsh.hu)

A túlélő édesapa nem felejtette el, hogy kinek köszönheti életét, és azóta is ápolja Wallenberg emlékét. Az Egyesült Államokban előadásokat tart a svéd diplomatáról, hogy minél többet megismerjék Raoul Wallenberget, aki megmentette őt és családját.

Kenny ortodox neveltetést kapott, és amikor párjával, Amyvel úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, megegyeztek, hogy az esküvőt azon a helyen fogják megtartani, ahol Kenny édesapja csodás módon megmenekült, és esélyt kapott arra, hogy utódaival gazdagítsa a zsidó közösséget.

Az esküvőt tegnap tartották meg a Bethlen téri zsinagógában. A szertartást Deutsch Péter rabbi és Zucker Emanuel főkántor vezette. A Kenny és Amy családja pedig az interneten élőben követhette az eseményt.

(bzsh.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp