Visszaléptették a Duna-parti cipőkbe köpködő Jobbikost

Mégsem indul el az önkormányzati választáson Debrecenben Kulcsár Gergely, akit a Jobbikon kívül az LMP és a Momentum is támogatott volna. A Momentum helyi elnöke szerint Kulcsár megváltozott, és megérdemelt volna még egy esélyt.

A jobbikos Kulcsár Gergely korábban beleköpött a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműbe, és egy belső levelezésben „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot. Mindennek ellenére az őszi önkormányzati választásokon a Jobbik-LMP-Momentum közös képviselőjelöltjeként indult volna.

Kulcsár Gergely (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Az erről beszámoló 444-nek a Momentum helyi elnöke, Mándi László úgy nyilatkozott, hogy „amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben”. Mándi szerint azonban a Momentumnál hisznek abban, hogy „a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években”.

A politikus szerint ugyanis, ha az ellenzék országosan is együtt tud dolgozni a korábban szélsőséges Jobbikkal, akkor Kulcsár is megérdemel egy esélyt, de a jövőre nézve zéró toleranciát hirdetnek az esetleges szélsőséges nézeteivel szemben.

Tegnap az Index Kulcsár jelölésével kapcsolatban viszont már arról írt, hogy a Momentum országos elnöksége nem tekinti még lezártnak az ügyet. De az LMP sem volt meggyőződve arról, hogy feltétlen jó ötlet Kulcsár indítása. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője például egy sajtótájékoztatón kijelentette:

„A Jobbiknak el kell döntenie, komoly gondolja-e a néppártosodást vagy pedig antiszemita embereket indít képviselőjelöltként. Kulcsár Gergely politikai tevékenysége vállalhatatlan, nincs helye a magyar közéletben.”

Ma pedig már az a hír jelent meg a portálon, hogy Kulcsárt visszahívták, így mégsem lesz képviselőjelölt a Momentum-LMP-Jobbik színeiben Debrecenben. Kulcsár mindezt úgy jelentette be a saját Facebook-oldalán, hogy ő maga lépett vissza a választásokon való indulástól.

„Elhatározásom oka, hogy hiszek a Jobbik-Momentum-LMP összefogás erejében és sikerében Debrecenben és nem szeretném, hogy a személyem elleni támadások rontanák a pártszövetség választási esélyeit”

– közölte a jobbikos politikus.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp