Megtorlást ígért Izraelnek a Hezbollah vezetője

A Hezbollah mostantól minden izraeli drónt le fog lőni, amely berepül Libanon légterébe – jelentette ki Haszan Naszrallah, a síita terrorszervezet vezetője azt követően, hogy két izraeli drón csapódott a szervezet bejrúti irodájába. Később kiderült, a drónok iráni gyártmányúak lehettek.

Vasárnap két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, és az egyik felrobbant. Az izraeli újságok honlapjai eleinte Bejrúti források alapján izraeli drónokról írtak, de később a helyszíni felvételek alapján azt közölték, hogy a drónok iráni gyártmányúak lehettek, szemben a korábbi értesüléssel.

Haszan Naszrallah

Ennek ellenére Naszrallah szerint az egyik távirányítású repülőgép alacsonyan repült, és az izraeli légierő „öngyilkos küldetésre” küldte, amit a Hezbollah-vezér világos agressziónak nevezett. Naszrallah arról is beszélt, hogy előző nap a szervezet két tagja halt meg abban a légitámadásban, amelyet a szíriai főváros, Damaszkusz mellett hajtott végre az izraeli légierő. A Hezbollah vezetője ezzel kapcsolatban megtorlást ígért.

Izrael azzal indokolta a csapásokat, hogy az iráni erők dróntámadásra készültek a zsidó állam ellen. Az izraeli légicsapás célpontja az észak-izraeli dróntámadásra készülő, Damaszkusz mellett állomásozó iráni haderő volt. Az izraeli média, a szokásokkal ellentétben, nyíltan beszámolt a szíriai csapásról, és közölte, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök a hadsereg Tel-Aviv-i főhadiszállásán személyesen követte az eseményeket.

Izraeli drónos légicsapást mért továbbá a libanoni-szíriai határtérségre hétfőre virradóra. A bombázás a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szélsőséges szervezet egyik őrhelyét érte a libanoni Kuszaja településen. Abu Muhammad, a PFN egyik katonai illetékese, aki az őrhelyen teljesít szolgálatot, arról számolt be, hogy három találat érte a létesítményt, de csak anyagi kár keletkezett. A PFN a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet szövetségese.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp