Izrael segítséget ajánlott fel az amazonasi erdőtüzek megfékezésére

Speciális repülőgépet és tűzoltáshoz szükséges anyagokat küld Izrael Brazíliába az Amazonas régiójában pusztító tüzek megfékezésére.

Benjamin Netanjahu vasárnap beszélt telefonon Jair Bolsonaro brazil elnökkel, és segítséget ajánlott fel az Amazonas régiójában pusztító tüzek megfékezésére. Az izraeli miniszterelnök irodája azt közölte, hogy Izrael égésgátló vegyi anyagokat fog Brazíliába küldeni, míg Bolsonaro arról twittelt, hogy Izraelből egy különleges repülő érkezik majd segíteni a tűzoltási munkálatokat.

Ebben az évben ez lesz a második alkalom, hogy Izrael segítséget nyújt Brazíliának. Januárban az izraeli védelmi erők kutatási és mentési csapata utazott a dél-amerikai országba, hogy segítsen egy gát összeomlása miatt eltűnt emberek százainak felkutatásában.

(Times of Israel)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp