Antiszemita rigmusok miatt került konfliktusba saját szurkolóival egy német focicsapat

A Chemnitzer FC szigorú fellépést tervez saját szurkolói ellen, mivel azok antiszemita és rasszista rigmusokat énekeltek legutóbbi mérkőzésük alatt. Hasonló eset történt nemrég Dorogon is, de ott a helyi csapat nem szólalt meg a zsidózó szurkolókkal kapcsolatban.

Míg nálunk simán elnézték Dorogon a szurkolók zsidózását, addig a német harmadosztályban játszó  Chemnitzer FC jogi lépéseket fontolgat saját drukkerei ellen, mivel azok a legutóbbi mérkőzésükön antiszemita és rasszista rigmusokat énekeltek. A klub játékosai nem tapsolták meg a szurkolókat a meccs után, pedig hagyománynak számít a futballpályákon, hogy a csapat tagjai megköszönik a nézőknek a szurkolást.

A Chemnitzer FC ultrái

A chemnitzi klub már hónapok óta küzd a szélsőjobboldali szurkolóival. A mérkőzést követően pedig közleményt adtak ki, amelyben tudatták, hogy a szurkolók által énekelt rigmusok nem elfogathatóak a számukra. 

A Chemnitzer ultrái között sok a szélsőjobboldali és neonáci szurkoló, akik korábban már több problémát okoztak a csapatnak. Idén márciusban a klub egyik szponzora, egy helyi bank megvonta a támogatását a csapattól miután a drukkerek az egyik neonáci csoport vezetőjére emlékeztek a mérkőzés előtt. 

Idehaza két héttel ezelőtt, a Dorog-MTK mérkőzésen történt súlyos antiszemita incidens. A hazai csapat azonban azóta sem szólalt meg a szurkolók zsidózása miatt. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig csak azután foglalkozott az üggyel, hogy az MTK és a Mazsihisz is a szövetséghez fordult az eset miatt. Végül az MLSZ egy 200 ezer forintos büntetéssel letudta az egészet.

Pénzbüntetésre ítélte a Dorogot szurkolóinak zsidózása miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága – Kibic Magazin

Olyan antiszemita verbális támadás érte Dorogon az MTK szurkolóit, amire már évek óta nem volt példa a magyar futballban. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ezért 200 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a dorogi klubra. „A FEB a Dorog-MTK Budapest mérkőzéssel kapcsolatban a Dorogot szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának tegnapi határozatai között a szövetség honlapján.

(JTA, BBC)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp