Megújulva tér vissza szeptemberben a Judafest

Az őszi zsidó ünnepek jegyében egy hétvégére a budapesti VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, gasztronómiával, sétákkal és installációkkal.

A Judafest Közösségi Fesztivált a Klauzál téren és környékén rendezik meg szeptember 20. és 22. között – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Judafest 2018-ban (Fotó: Facebook/Judafest)

Mint írják, péntektől vasárnapig új arcát mutatja a történelmi zsidónegyed: a Judafest keretein belül új, Klauzál téri centrummal, számos jól vagy eddig kevésbé ismert helyszín még több programján vehetnek részt az érdeklődők.

A fesztiválon többek között koncertekkel, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat. A programok között szerepel slam poetry-est Závada Péterrel és Ratkóczi Hubával, közös főzés Fűszeres Eszterrel, hóra táncház, zsidó szervezetek bemutatkozása és közösségi koncert a Klauzál téren.

A legtöbb programon a részvétel ingyenes, néhány eseményen pedig előzetes regisztráció mellett jelképes árú belépőjeggyel lehet részt venni.

A mellrák elleni küzdelem jegyében telt a Judafest közösségi vacsorája – Kibic Magazin

A Judafest már hagyományosnak számító közösségi vacsorájára ezúttal az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen partnereit és önkénteseit hívták meg. A vacsora alatti beszélgetéseink során egy különleges és támogató közösséget ismerhettünk meg. „Hisszük, hogy minden jó dolgot még jobbá lehet tenni, ha együtt csináljuk.

A Judafest Közösségi Fesztivál részletes programja augusztus végétől elérhető többek között a főszervező Bálint Ház oldalán, a www.balinthaz.hun és a www.judafest.org oldalon.

A Judafest Közösségi Fesztivál az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány támogatásával jön létre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp