Vasárnap a sóleté lesz a főszerep a Kazinczy utcában

A Sóletfesztivál immáron az ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A gasztronómiai élmények mellett koncertek, gyermekfoglalkozások és színes kulturális programok várják az érdeklődőket.

2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a népszerű zsidó gasztrofesztivál a belváros szívében, a Kazinczy utcában, olvasható az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) közleményében. A résztvevők nemcsak három különböző ország sóletjét, hanem számos más tradicionális zsidó ételt és italt is megkóstolhatnak, amelyek mind szigorúan kóserek a rabbinátus által ellenőrizve. Ezen túl bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe.

Budapesten lehet a legjobb sóletet enni? – Kibic Magazin

Legalábbis ezt állítja a Times of Israel főszerkesztő-helyettese, Yaakov Schwartz, aki végigevett számos zsidó éttermet Budapesten. Schwartz szerint nem csak a sóletben járunk az élen, hanem meglepve tapasztalta, hogy a maceszgombóc leves számos nem zsidó étteremnek is szerepel a menüjén, és a flódninak is nagy kultúrája van az országban.

Az egész napos fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett Király Viktor és zenekara valamint további élő koncertek, gyermekfoglalkozások és színes kulturális programok várják az érdeklődőket.

Időpont: 2019. augusztus 25. vasárnap 11-20 óra

Helyszín: 1075 Budapest, Kazinczy utca – a Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszon

A megnyitón beszédet mond Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp