Robbantásos merénylet áldozata lett egy kiránduló izraeli család

A 17 éves lány életét vesztette egy ciszjordániai forráshoz kiránduló zsidó család másik két tagja pedig súlyosan megsebesült, amikor bombát vagy kézigránátot dobtak feléjük egy autóból. A merénylők elmenekültek, de a biztonságiak hajtóvadászatot folytatnak ellenük.

A negyvenes éveiben járó súlyosan sebesült férfit és húsz év körüli fiát helikopteren vitték kórházba. Az életveszélyesen megsebesült 17 éves lány életét a helyszínen próbálták stabilizálni a mentősök, azonban nem jártak sikerrel, a fiatal lány belehalt sérüléseibe.

Izraeli katonák a merénylet helyszínén

A merénylők elmenekültek, de a biztonságiak hajtóvadászatot folytatnak ellenük Rámalláh környékén, együttműködve a környező telepesek önvédelmi, biztonsági csoportjaival. Az utakon ellenőrző pontokat állított fel az izraeli hadsereg.

Ugyanezen a helyszínen, a Dolev település közelében lévő forrásnál, egy palesztin terrorista agyonlőtt egy kirándulót, a huszonöt éves Dani Gonent négy évvel ezelőtt. Később a forrást Dani-forrásnak nevezték el.

A merénylet különösen feszült időszakban történt, péntekre erőszakos tömegtüntetéseket hirdetett a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet a gázai határvidékre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp