Lezártak egy horogkeresztre emlékeztető játékot egy német vidámparkban

A játékot Adlerflugnak, vagyis Sas-járatnak hívják. Sasformájú kocsik illeszkednek a forgótengelyhez a dél-német Tatzmania vidámparkban, ahol a szerkezet található.

A játék lezárására azután került sor ezen a héten, hogy több látogató jelezte, hogy horogkeresztre emlékeztet a formája, írta a jpost.com.

Az emberek a közösségi médiában osztották meg ezzel kapcsolatos véleményeiket, és ennek hatására döntött úgy a park vezetése, hogy azonnal bezáratja a játékot, és újratervezteti az olasz gyártóval. A swasztika ugyan eredetileg egy indiai jelkép, de a németek számára a mai napig a náci párt hivatalos szimbólumaként tekintenek rá.

Rüdiger Braun, a vidámpark tulajdonosa elnézést kért a játék dizájnjáért, és elmondta azt is, hogy az új tervek szerint nem négy, hanem három sas lesz a forgótengelyen.

Az egyik látogató azt mondta az esettel kapcsolatban: „Az ember elgondolkodik természetesen, hogy készülhet el egy ilyen szerkezet, amely egyrészt még mindig egy érzékeny témát érint, másrészt viszont csak egy gépről van szó, amely véletlenül hasonlít a horogkeresztre.”

Egy másik látogató úgy nyilatkozott, hogy nem zavarta a játék formája. „Engem nem érdekelt, észre se vettem, hogy hasonlítana a swasztikára. A gyerekek pedig úgysem értik ezt az összefüggést.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp