Kitüntették a Mazsök elnökét augusztus 20-án

A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnöke.


Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként  a Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést kapta meg Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumának elnöke is, aki az elismerést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől vette át. A tárca vezetője azt mondta: büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország Európa egyik legősibb államaként ma is létezik, szabadon él és jövőt tervez, amelyben minden magyarnak helye kell hogy legyen, éljen bárhol is a világon.

Szabó György, a Mazsök elnöke

A Mazsök több mint húsz éve jött létre. Feladata, hogy foglalkozzon a holokauszttúlélőkkel, a hazai zsidó kulturális és vallási élet gazdagításával, valamint az elhagyott zsidó temetők felújításával.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp