Megdobálták és lezsidózták a dorogiak az MTK drukkereit

Azonban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem indított vizsgálatot a vasárnap rendezett Dorog-MTK (0-4) NB II-es mérkőzésen történtek miatt, amelyhez fogható verbális antiszemita támadásra évek óta nem volt példa a magyar futballban.

A találkozón a dorogi szurkolók mintegy száz tagú csoportja a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta az MTK drukkereit. A hazai szurkolók ezen kívül különböző tárgyakkal dobálták a vendégcsapat rajongóit. A Népszava szerint olyan antiszemita verbális támadás érte Dorogon az MTK szurkolóit, amire már évek óta nem volt példa a magyar futballban.

A helyi biztonsági őrök azonban arra kérték a vendégszurkolókat, hogy ne reagáljanak, semmit, nehogy nagyobb botrány legyen, írta a Népszava.

A játékvezető, Oláh Gábor nem tett semmit az incidensek ellen, sőt az MLSZ ellenőre sem. A nemzetközi előírás szerint az antiszemita felhangok esetében meg kell állítani a meccset, figyelmeztetni a szurkolókat, és ha ez nem segít, akkor le kell fújni a mérkőzést.

Itt azonban ez nem történt meg.

Az MLSZ azóta sem reagált a történtekre, a dorogi klub sem kért elnézést. Először az MTK sem védte meg a szurkolóit, majd tegnap a Facebook oldalán közölte, hogy kiáll a szurkolók mellett, és hogy levélben fordultak az MLSZ-hez.

Mint írták:
teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp