Jeruzsálembe érkeznek a világ vezetői Auschwitz felszabadításának 75. évfordulójára

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából rendeznek nagyszabású megemlékezést januárban a jeruzsálemi Jad Vasemben. Több ország vezetője már jelezte részvételi szándékát.

A német, az osztrák, az olasz és a francia elnök már megerősítette a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából megrendezésre kerülő eseményen való részvételét. A Jad Vasemben január 27-én fognak megemlékezni a világ vezetői az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójára.

Az eseményt szervező Jad Vasem közleménye szerint a rendezvényt egy olyan időszakban tartják meg, amikor egyre erősödőben van az antiszemitizmus, legfőképpen Európában. Ennek a riasztó helyzetnek a fényében fontos felhíni a figyelmet az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet veszélyeire, valamint a holokauszt emlékezetének és kutatásának fontosságára. Ezért a mostani esemény relevánsabb, mint valaha bármikor.

Reuven Rivlin izraeli államelnök, az esemény védnöke reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az esemény valódi nyomot hagy majd a antiszemitizmus elleni küzdelemben és a következő generáció oktatásában.

Avner Shalev, a Jad Vasem elnöke szerint mindenkinek, de különösképpen a világ vezetőinek a felelőssége, hogy fellépjenek az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp