40 évre kitiltották Franciaországból a holokauszttagadó bloggert

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A holokauszttagadásért tavaly már elítélt Alison Chabloz éppen Franciaországba utazott volna, amikor közölték vele, hogy nem szállhat fel a Párizsba tartó vonatra, mivel 2059-ig ki van tiltva az országból.

Alison Chabloz a londoni St Pancras pályaudvaron szeretett volna felszállni a Párizsiba tartó Eurostar vonatra, azonban közölték vele, hogy ez nem fog menni, mivel 40 évig nem léphet be Franciaország területére. Chabloz erről a szélsőjobbosok kedvenc közösségi platformján, a Gab-on számolt be követőinek.

Alison Chabloz

A brit bloggert tavaly ítélte felfüggesztett börtönre egy londoni bíróság, mivel antiszemita, holokauszttagadó dalokat osztott meg a YouTube-on, köztük egy olyat is, ami Anne Frankot gúnyolta ki. Egy másik dalban pedig Auschwitzot kalandparknak, a holokausztot pedig hazugságnak nevezte.

Franciaországban illegális a holokauszt tagadása. Áprilisban egy szélsőjobboldali aktivistát, Alain Soral-t egy év börtönre ítélte egy párizsi büntetőbíróság holokauszttagadás miatt.

Holokauszttagadásért ítéltek börtönre egy szélsőjobboldali francia írót – Kibic Magazin

Egy év letöltendő börtönre ítélte a francia bíróság Alain Soral szélsőjobboldali írót, publicistát a holokauszt tagadása miatt. Soral már több éve tesz közzé rasszista és antiszemita tartalmakat. Alain Soralt azért ítélte el a párizsi büntetőbíróság, mert a honlapján publikálta ügyvédjének egy más ügyben elhangzott holokauszttagadó beszédét.

(Jewish Chronicle)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp