40 évre kitiltották Franciaországból a holokauszttagadó bloggert

A holokauszttagadásért tavaly már elítélt Alison Chabloz éppen Franciaországba utazott volna, amikor közölték vele, hogy nem szállhat fel a Párizsba tartó vonatra, mivel 2059-ig ki van tiltva az országból.

Alison Chabloz a londoni St Pancras pályaudvaron szeretett volna felszállni a Párizsiba tartó Eurostar vonatra, azonban közölték vele, hogy ez nem fog menni, mivel 40 évig nem léphet be Franciaország területére. Chabloz erről a szélsőjobbosok kedvenc közösségi platformján, a Gab-on számolt be követőinek.

Alison Chabloz

A brit bloggert tavaly ítélte felfüggesztett börtönre egy londoni bíróság, mivel antiszemita, holokauszttagadó dalokat osztott meg a YouTube-on, köztük egy olyat is, ami Anne Frankot gúnyolta ki. Egy másik dalban pedig Auschwitzot kalandparknak, a holokausztot pedig hazugságnak nevezte.

Franciaországban illegális a holokauszt tagadása. Áprilisban egy szélsőjobboldali aktivistát, Alain Soral-t egy év börtönre ítélte egy párizsi büntetőbíróság holokauszttagadás miatt.

Holokauszttagadásért ítéltek börtönre egy szélsőjobboldali francia írót – Kibic Magazin

Egy év letöltendő börtönre ítélte a francia bíróság Alain Soral szélsőjobboldali írót, publicistát a holokauszt tagadása miatt. Soral már több éve tesz közzé rasszista és antiszemita tartalmakat. Alain Soralt azért ítélte el a párizsi büntetőbíróság, mert a honlapján publikálta ügyvédjének egy más ügyben elhangzott holokauszttagadó beszédét.

(Jewish Chronicle)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp