Megható ajándékkal lepte meg az izraeli csapat kenyai riválisát

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli csapat 13-4-re nyert, de valami nem stimmelt a győzelemmel.

Nemrég került sor a lacrosse nevű kanadai labdajátékból szervezett világbajnokságra, amelyen az izraeli csapat Kenya ellen játszott augusztus 6-án Kanadában.  Az izraeli csapat 13-4-re nyert, de valami nem stimmelt a győzelemmel.

A csapat összes tagja öröm helyett fájdalmat érzett, ami talán nem is a legpontosabb kifejezés. Az történt ugyanis, hogy a kenyai csapattagoknak nem volt megfelelő versenyfelszerelése.

Nem volt például stoplis cipőjük, amely elengedhetetlen a játékhoz. Legalábbis akkor, ha valaki egy ilyen kaliberű versenyen nyerni szeretne.

Ezért folyton estek-keltek, csúszkáltak, és az izraeli csapat érezte, hogy nem egyenlő a verseny.

És még egy szokatlan dolog történt. A játék során több versenyző között is egyfajta szimpátia alakult ki. Az ellenfelek egymásra mosolyogtak, megölelték és hátba veregették egymást újra és újra.

A játék után az izraeli öltözőben a komor hangulatot valamiféle izgatottság oldotta. Három izraeli játékos felhívta a szüleit, és a támogatásukat kérték ahhoz, hogy stoplis cipőt vásárolhassanak a kenyai csapat minden egyes tagja számára.

Michael Duvdevani, akinek a lánya, Ella az izraeli csapat tagja, a Complete Feet nevű ortopéd klinika tulajdonosa. Ő pontosan tudja, hogy mit jelent, ha valakinek nincs megfelelő lábbelije az efféle versenyhez. Az ő szervezésének köszönhetően a csapatban játszó lányok szülei összeadták a pénzt a cipőkre.

Elkérték a kenyai edzőtől a játékosok lábméretét és nevét, és teljes titoktartást kértek tőle.

Egy nap alatt megvásárolták a cipőket egy helyi, kanadai üzlet segítségével.

A kenyai edző elhozta a csapatát az izraeli-belga meccsre azzal az ürüggyel, hogy megnézzék a belga ellenfelet, akikkel a következő napon játszottak volna ők is.

A meccs után az izraeliek átadták az ajándékukat a kenyaiaknak, akiket nagyon meghatott ez a gesztus.

Ezután kölcsönösen megnézték egymás mérkőzéseit. „Ez az egész semmi másról nem szól, mint a testvéri együttérzésről”, mondta az egyik játékos, Lielle Assayag. „Erre 20 év múlva is emlékezni fogok!”

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp