Megható ajándékkal lepte meg az izraeli csapat kenyai riválisát

Az izraeli csapat 13-4-re nyert, de valami nem stimmelt a győzelemmel.

Nemrég került sor a lacrosse nevű kanadai labdajátékból szervezett világbajnokságra, amelyen az izraeli csapat Kenya ellen játszott augusztus 6-án Kanadában.  Az izraeli csapat 13-4-re nyert, de valami nem stimmelt a győzelemmel.

A csapat összes tagja öröm helyett fájdalmat érzett, ami talán nem is a legpontosabb kifejezés. Az történt ugyanis, hogy a kenyai csapattagoknak nem volt megfelelő versenyfelszerelése.

Nem volt például stoplis cipőjük, amely elengedhetetlen a játékhoz. Legalábbis akkor, ha valaki egy ilyen kaliberű versenyen nyerni szeretne.

Ezért folyton estek-keltek, csúszkáltak, és az izraeli csapat érezte, hogy nem egyenlő a verseny.

És még egy szokatlan dolog történt. A játék során több versenyző között is egyfajta szimpátia alakult ki. Az ellenfelek egymásra mosolyogtak, megölelték és hátba veregették egymást újra és újra.

A játék után az izraeli öltözőben a komor hangulatot valamiféle izgatottság oldotta. Három izraeli játékos felhívta a szüleit, és a támogatásukat kérték ahhoz, hogy stoplis cipőt vásárolhassanak a kenyai csapat minden egyes tagja számára.

Michael Duvdevani, akinek a lánya, Ella az izraeli csapat tagja, a Complete Feet nevű ortopéd klinika tulajdonosa. Ő pontosan tudja, hogy mit jelent, ha valakinek nincs megfelelő lábbelije az efféle versenyhez. Az ő szervezésének köszönhetően a csapatban játszó lányok szülei összeadták a pénzt a cipőkre.

Elkérték a kenyai edzőtől a játékosok lábméretét és nevét, és teljes titoktartást kértek tőle.

Egy nap alatt megvásárolták a cipőket egy helyi, kanadai üzlet segítségével.

A kenyai edző elhozta a csapatát az izraeli-belga meccsre azzal az ürüggyel, hogy megnézzék a belga ellenfelet, akikkel a következő napon játszottak volna ők is.

A meccs után az izraeliek átadták az ajándékukat a kenyaiaknak, akiket nagyon meghatott ez a gesztus.

Ezután kölcsönösen megnézték egymás mérkőzéseit. „Ez az egész semmi másról nem szól, mint a testvéri együttérzésről”, mondta az egyik játékos, Lielle Assayag. „Erre 20 év múlva is emlékezni fogok!”

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp