Meglepő eredménye lett egy 37 éve meggyilkolt izraeli kislány exhumálásának

Exhumáltak Izraelben egy 37 éve meggyilkolt kislányt abban a reményben, hogy az új DNS-vizsgálati technikáknak köszönhetően az eltelt hosszú idő ellenére is azonosítani tudják az elkövetőt.

Izraeli médiajelentések szerint a felújított nyomozás “drámai fejleményt” hozott, az ügyben elrendelt hírzárlat miatt azonban egyelőre nem tudni közelebbit.

A 12 éves Nava Elimeleh, egy család négy gyermeke közül a legkisebb, 1982-ben tűnt el, amikor barátnőjéhez ment a Tel-Aviv melletti Bat Jamba. Műanyag zacskóba bugyolált fejét és más testrészeit tíz nappal később találták meg a tengerparton.

A gyilkost a mai napig nem sikerült elfogni. Az évek során több gyanúsítottat is letartóztattak, de senkire sem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot.

Az izraeli köztévé szerint a rendőrség abból indul ki, hogy

A GYILKOS MA 70 ÉV KÖRÜLI LEHET, ÉS MÉG IZRAELBEN ÉL. KERESÉSÉN 100 NYOMOZÓ DOLGOZIK.

Ichak Gattegno nyugdíjas rendőr, aki hajdan részt vette a nyomozásban, még mindig lehetségesnek tartja a bűnügy felgöngyölítését. “Nem ez lenne az első eset, hogy évtizedek után oldódik meg egy gyilkosság. Lehetnek új bizonyítékok a gyanúsítottak ellen és olyan DNS-minták, amelyek a modern technológiák segítségével elvezetnek a tetteshez” – mondta a nyomozó a Maariv című lapnak.

A kislány földi maradványait a ma 90 éves édesanya engedélyével hantolták ki DNS-mintavétel céljából. Mazal Elimeleh azt mondta a Maarivnak, hogy sosem heverte ki gyermeke megölését. “Azóta nem is élek, gondolatban mindig vele foglalkozom, és imádkozom, hogy kiderüljön az igazság” – mondta, hozzátéve, hogy végre nyugalmat szeretne, és ehhez tudni akarja, ki a tettes.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp