A Spacex sikeresen pályára állította az izraeli Amos-17 szatelitet

A Spacecom szerint ez lesz a legmodernebb szatelit, amely kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a Afrika szub-szaharai részében.

A küldetés egy eddig nem látott mozzanat miatt érdekes: sikerült elkapni a rakéta egy újabb elemét, hogy azt is újra fel lehessen majd használni. Maga a rakéta már a harmadik útjára indult, de a SpaceX azzal még csak mostanában kísérletezik, hogy az orrkúpburkolatot is újra fel tudják használni.

Az Amos-17 segítségével nagyobb lesz az internet penetráció a régióban. A szatelitet helyi idő szerint 19:23-kor lőtték fel Floridából, írja a jpost.com.

Az Amos-17 a következő hetekben kezdi meg teszt-üzemmódját, amely nagyjából három hónapig tart majd azelőtt, hogy kereskedelmi tevékenységét megkezdené.

„Az Amos-17 segítségével Afrika gyorsan növekvő szub-szaharai régiójának piacára léphetünk”, mondta a Spacecom elnöke, David Pollack a kilövést követően. A tervek szerint televíziós, internetes és távközlési szolgáltatásokat is kínálnak majd a szatelit segítségével.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp