Véget ért a budapesti Maccabi Európa Játékok

A Ludovika Campuson tartott záróünnepségen több díjat is átadtak a szervezőknek, a résztvevőknek és az önkénteseknek is.

A résztvevőket először Deutsch Tamás, a Játékok Védnöki Testületének elnöke és az MTK Budapest elnöke elmondta, hogy több szempontból is a legsikeresebbnek bizonyult a mostani rendezvény: a legtöbb, 42 ország vett részt rajta 2311 sportolóval, ami szintén rekord.

Ezután Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke, a Játékok Szervezőbizottságának elnöke adta át a Ken Gradonról elvenezett díjat. Ken Gradon a szövetség korábbi elnöke volt, akinek alakja a Maccabi mozgalom ideálját szimbolizálja: nemcsak a sportot, hanem a bajtársiasságot és a csapatszellemet tekintve is – mondta Motti Tichauer.

A díjat egy olyan sportoló, a gibraltári Jonathan J. J. Marrache kapta, akit a sérülései sem akadályoztak meg abban, hogy csapatát segítse. Ezzel megtestesítette a Maccabi mozgalom szellemét, hogy soha ne add fel.

A fair play díjat a világbajnok tőrvívó Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át Gyenesei Tamásnak, a brit junior futsalcsapat edzőjének. Kamuti Jenő a díjról azt mondta, hogy a sportszerű játék sokkal fontosabb a győzelemnél.

Az este egyik legmeghatóbb pillanataként az önkéntesek munkáját is elismerték. A legnépszerűbb önkénteseknek járó díjakat Deutsch Péter, a lebonyolításért felelő EMG 2019 SPORT Kft. ügyvezetője adta át Andrew Fuchsnak és Kelényi Évának. Ezután az összes önkéntest a színpadra hívták, akik hatalmas tapsot kaptak a közönségtől.

A Maccabi Világszövetség a szervezők munkáját is elismerte, Deutsch Tamást és Jusztin Ádámot, a Maccabi VAC elnökét és a szervezőbizottság társelnökét is díjazták.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp