Heisler András aranyérmet szerzett a Maccabi Európa Játékokon

A seniorok között 1500 méteres gyorsúszásban indult Heisler András,  a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.

A Mazsihisz elnöke is gyarapította a magyar delegáció éremgyűjteményét a 15. Európai Maccabi Játékokon, hiszen a szövetség világi vezetője 1500 méteres gyorsúszásban állt rajhoz Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Habár a medencében a verseny alatt összesen 8-an úsztak, a senior kategóriában ketten mérkőztek meg egymással: Heisleren kívül a német Feicht Guenter.

A mazsihisz.hu beszámolója szerint Heisler végig magabiztosan vezetett Guenter előtt, az ötven méteres fordulókat olyan szintidőkkel hozta, hogy a német sportoló nem reménykedhetett a győzelemben. “A 22. percnél történt a legnagyobb dráma: ekkor Heisler 22 perc 37 másodperces szintidővel fordult rá a következő ötven méterre, Guenter pedig csupán egyetlen másodperccel maradt le mögötte. Ám az ellenfél fokozatosan fáradt, így a Mazsihisz elnöke a célban három percet vert rá: Heisler az 1500 méteres távot 33 perc 17 másodperccel úszta le, míg Feicht Guenter 36 perc 17 másodperces eredménnyel zárta a versenyt”, olvasható a mazsihisz.hu oldalon.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp