Rászoruló zsidó családok nyaralhattak a Balatonnál

Tizenhat olyan zsidó család töltött Balatonfüreden egy hetet, amelyek számára a nyaralás korábban elérhetetlen távolságra volt.

A MAZS Alapítvány JAFFE Családsegítő Szolgálata a MAZSIHISZ-szel együttműködve, egyéni adományozók segítségével szervezte meg 16 család egy hetes balatonfüredi üdülését.

Az üdülés részeként a családok napközben kulturális és szabadidős programokon vettek részt, estére pedig mindig előkerültek a társasjátékok. A családokat meglátogatta a Bethlen téri körzet rabbija, Deutsch Péter, akivel a zsidóságról és a szombatról beszélgettek.

Taly Shaul, a MAZS Alapítvány igazgatója elmondta: a tábor egyik fontos célja az volt, hogy összehozza a segítségre szoruló zsidó családokat, barátságok szülessenek, és átélhessék a közösséghez tartozás élményét. A családokból a közös élményeken keresztül olyan közösség jött létre, amelynek tagjai hasonló helyzetekkel és gondokkal küzdve különböző megoldásokat tudtak és tudnak a későbbiekben egymással megosztani. Ennek szellemében támogatta a JAFFE családsegítő a balatonfüredi üdülésen kívül a kiskunhalasi és a szarvasi zsidó nyári táborokban való részvételt is – közölte az igazgató.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp