Megtámadták a budapesti Maccabi Játékok egyik idős önkéntesét

Támadás érte a Budapesten rendezett Maccabi Európa Játékok egyik önkéntesét. A hírt a Maccabi sajtóirodája is megerősítette lapunknak.

Hétfőn, az esti órákban támadták meg azt a nyugdíjas férfit, aki a Maccabi Játékok egyik önkénteseként is dolgozik. A rendőröket egy villamosvezető hívta ki a megsérült férfihoz, tudta meg az index.hu.

Hamarosan a mentők is megérkeztek, és kórházba szállították a férfit. Itt megvizsgálták, hazaengedték, és most már ismét dolgozhat a játékokon.

A magyar delegáció tagjai bevonulnak a 15. Maccabi Európa Játékok nyitóünnepségén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A sajtóiroda és a megtámadott férfi tájékoztatása szerint az eset nagy valószínűséggel nem állt összefüggésben az áldozat munkájával a Maccabi Játékokon, és nem volt antiszemita indíttatású. Ennek ellenére a játékok szervezői azt kérték a hatóságoktól, hogy tisztázzák az eljárás során, hogy van-e összefüggés a támadás és a férfi önkéntes munkavégzése között a Maccabi Játékokon.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp