Rangos német díjat kapott posztumusz Heller Ágnes

A Friedrich Nietzsche Alapítvány szerint Heller Ágnes volt az egyik legnagyobb hatású kortárs gondolkodó.

Az alapítvány közleménye szerint a Friedrich Nietzsche-díj odaítéléséről határozó testület még június elején, Heller Ágnes halála előtt hat héttel döntött úgy, hogy az idén neki adják át az elismerést.

A Friedrich Nietzsche-díj az egyik legnagyobb pénzjutalommal – 15000 euró, azaz 4,9 millió forint – járó elismerés, amelyet kizárólag esszéisztikus-filozófiai munkákért adományoznak 2015 óta.

A díj odaítéléséről Naumburg és a svájci Bázel önkormányzata, a svájci Elisabeth Jenny Alapítvány, a Friedrich Nietzsche Alapítvány és a szintén naumburgi központú Nietzsche Társaság képviselőiből álló zsűri dönt. Minden második évben adják ki, eddig Martin Walser világhírű német író és Wolfram Groddeck svájci irodalomtudós kapta meg.

Kapcsolódó anyagunk:

Végső búcsút vettek Heller Ágnestől – Kibic Magazin

Családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői hétfőn a budapesti Kozma utcai izraelita temetőben vettek végső búcsút Heller Ágnestől. A Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja július 19-én hunyt el 90 éves korában. „Életét és gondolkodását a szabadság és a szerencse határozta meg, bár szerencsés alkatán kívül kevés szerencse élte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp