Kihagyták Keleti Ágnest és Polgár Juditot az MTV közvetítéséből

A köztévé is élőben közvetítette a Maccabi Európa Játékok nyitóünnepségét. Az élő legendák azonban nem kerültek képernyőre.

A szervezők a magyar sport két kiemelkedő alakját, a sakkozó Polgár Juditot és az ötszörös olimpiai aranyérmes tornászt és holokauszt túlélőt, Keleti Ágnest kérték fel a láng meggyújtására. A verseny ezzel a gesztussal indult el szimbolikusan, ám a köztévé mégis csupán Havasi Balázs látványos zongora-showját mutatta, amely eredetileg csak zenei hátteret nyújtott volna a lánggyújtáshoz, vette észre az Index. A háromórás műsorba azonban nem fért bele, hogy a játékok lángjának ünnepélyes meggyújtásakor a magyar sport két élő legendáját is megmutassák.

Izrael népe él, és egy hétig itt fog sportolni Budapesten – Kibic Magazin

Tegnap este tartották meg a 15. Maccabi Európa Játékok megnyitóünnepségét. Az MTK stadionjában megrendezett esemény hangulatosra, de túlságosan is hosszúra sikerült. 1929 után először rendezik meg Közép-Európában a Maccabi Európa Játékokat. Akkor Prága volt a helyszín, most pedig Budapest ad otthont a kontinens legnagyobb zsidó sport és közösségi eseményének.

A műsorvezetők csak szóban közölték, hogy kik gyújtották meg a versenysorozat lángját, képet azonban nem mutattak a két magyar élő legendáról. Havasi Balázs zongorashow-ja és a láng meggyújtása az alábbi linken látható 2 óra 55 perc táján:

Maccabi Játékok Megnyitó ünnepség

Maccabi Játékok Megnyitó ünnepség

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp