Pályázati lehetőség  Velencében és a Zsidó Könyvhéten fiatal zsidó íróknak

A Zsidó Könyvhét és a velencei Beit Venezia egyedülálló lehetőséget kínál fiatal európai zsidó íróknak. Segítségükkel együttműködhetnek műfordítókkal, hogy angol nyelvre ültessék át a munkáik egy kis részletét, hogy minél szélesebb közönséghez juthassanak el a munkáik.

Idén 35 év alatti szerzők pályázatait várják a következő országokból: Magyarország, Olaszország, Belgium, Németország, Lengyelország, Franciaország, Svájc és Svédország.

Jelentkezési feltételek: a szervezők 2000 szavas fikciós vagy nem fikciós szövegeket várnak az identitás témájában.

Pályázni lehet:

– esszével,

– újságcikkel

– egy nagyobb mű koherens részletével, amely önmagában is értelmezhető – ebben az esetben mellékelni kell egy rövid bemutatást a mű egészéről, hogy a bírálók nagyobb kontextusban értelmezhessék a szöveget.

Csak publikált művekkel lehet pályázni!

A pályázatokat Sarah Gluckstein számára kell elküldeni a sarah.gluckstein@jewishbookweek.com címre.

Határidő: 2019. Augusztus 18.

A workshop helyszíne Velence lesz. 6 szerző tölthet itt egy hetet fordítók társaságában 2019. Szeptember 18 és 25. között.

A fordítók egy workshopon vehetnek részt a nyersfordítással, amelyet előzetesen egyeztetnek a szerzővel, és itt véglegesíthetik majd a fordítást. Mind a szerzők, mind a fordítók meghívást kapnak David Grossman és Edmund de Waal által vezetett programra. A fordító és a szerző útmutatás kap arra is, hogyan kell egy kiadó számára eladni munkájukat.

A résztvevők egy része meghívást kap a 2020-as Zsidó Könyvhétre Londonba, az Írók és a fordítás című panelbeszélgetésre.

További információk: sarah.gluckstein@jewishbookweek.com

Main Home Page | JBW

Jewish Book Week is one of my favourite festivals all across the world. With a remarkable line-up of speakers and sessions, it nourishes souls, challenges minds and quietly, heals hearts. By the time you leave the festival you feel more connected, less alone.

A Zsidó Könyvhét London legrégebb óta megrendezésre kerülő irodalmi fesztiválja, amely a világ minden tájáról kapcsol össze írókat. A fesztivál fókuszában zsidó témák és írók, valamint napjaink legégetőbb kérdései állnak. Több mint 80 eseményre kerül sor, amelyek történelemmel, újságírással, filozófiával, tudománnyal, művészettel, költészettel és fikcióval foglalkoznak. A Beit Venezia nagyobb kontextusba helyezi a zsidó kultúrát a velencei kulturális életen belül. Konferenciákat, tudományos és színházi előadásokat szerveznek, és helyt adnak számos író, zenész és vizuális művész számára. A projektet a Rotschild Foundation Hanadiv Europe támogatja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp