Megvannak az első magyar aranyérmek a Maccabi Európa Játékokon

A kardozó Garam Nóra és a párbajtőröző Lóránd Ádám Péter nyerte az első két magyar aranyérmet a 15. Maccabi Európa Játékokon. A díjugrató csapatversenyben pedig ezüstérmet szereztek a hazai versenyzők.

Garam Nóra a női kard elődöntőjében a későbbi bronzérmes német Palina Popolzinát 15-6-ra, a döntőben az amerikai Anat Katzot 15-5-re verte, ezzel megvédte bajnoki címét, hiszen 4 éve, Berlinben is ő nyert, közölte az EMG sajtóosztálya.

Lóránd Ádám

Lóránd Ádám Péter a német Peter Marduchajew ellen rendkívül izgalmas küzdelemben jutott a döntőbe, 15-14-re győzött. Ellenfele a brit Richard Bernstein legyőző német Mark Perelmann volt. A döntőt 15-12-re nyerte a magyar vívó.

Garam Nóra számos magyar versenyen vett részt, csapatban magyar bajnokságot nyert, egyéniben 2. volt, 2016-os toruni Európa-bajnokságon pedig 8. helyezést ért el. 12 éves korában kezdte a vívást, a versenyzés mellett elvégezte a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karát, kutatóként immunológiával foglalkozott és ősztől belgyógyászként dolgozik.

Korábban a Nemzeti Lovardában megrendezett díjugrató csapatversenyben a magyar versenyzők megszerezték az első hazai érmet a Játékokon.Az Esztergályos Kata (lova: Entertainer K), Lengyel Anna (Nazareth), Szarvas Dóra (Champion Gold) és Varga Nikolett (Cromwell) összetételű magyar csapat, amelynek vezetője Sándor Balázs, a második helyen végzett és ezzel ezüstérmet. Az aranyérmet a svájci, a bronzérmet az amerikai válogatott nyerte.

Megtanultam, hogyan vállaljam fel a zsidóságomat – Kibic Magazin

A 24 éves Lengyel Anna számítógépes játéktervezőként dolgozik, mellette 15 éve lovagol. Kétszer is versenyzett már Izraelben a Maccabi Világjátékokon, az idei nyári versenyen díjugratás kategóriában indul. Lauderes diákként a zsidó közösség mindig is szerves része volt az életének, sosem szégyellte ezt a világ előtt felvállalni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp