Az ENSZ szerint a világon egyedül Izrael él vissza a nők jogaival

Az állásfoglalás támogatói között 7 európai ország is volt: Norvégia, Franciaország, Hollandia, Dánia, Írország, Luxemburg és Málta.

Az ENSZ 54 tagú Gazdasági és Szociális Tanácsa (ECOSOC, soraiban Iránnal, Szaúd-Arábiábal, Jemennel és Pakisztánnal), kedden kipécézte és megszavazta Izrael elítélését, mint az egyetlen országot a világon, melyben a nők jogai sérülnek, számolt be az UN Watch szervezet, írja az ujkelet.live.

A zsidó államot határozottan és ismételten elítélték egy állásfoglalásban, 40–2 arányban megszavazva, 9 tartózkodás és 3 hiányzó mellett, mert állítólag „nagy akadályt” jelent a palesztin nők „a fejlődése, önbizaloma és társadalmi integrációja tekintetében.”

Az állásfoglalás támogatói között 7 európai ország is volt: Norvégia, Franciaország, Hollandia, Dánia, Írország, Luxemburg és Málta.

Kanada és az Egyesült Államok nemmel szavazott, míg az Egyesült Királyság, Németország, Brazília, Mexikó, Románia és Ukrajna tartózkodott.

Az USA korábbi ENSZ nagykövete, Nikki Haley csütörtökön felháborodásának adott hangot a határozatok kapcsán Twitteren.

„Az emberi jogok totális kigúnyolása, hogy Szaúd-Arábiának, Iránnak, Pakisztánnak és Jemennek lehetősége van arra, hogy Izraelt a világ egyetlen női jogi visszaélőjeként nevezze meg.”

Hillel Neuer, az UN Watch ügyvezető igazgatója elítélte a küldöttek ENSZ-szervekkel való visszaélését, hogy a fórumot Izrael kipécézésére használják.

„Az ENSZ új abszurd magasságokra tört azzal, hogy egyedül Izraelt emelte ki a nők jogai kapcsán, de nem mondott semmit arról, hogy Iránban Nasrin Sotoudeh női jogi ügyvédet rácsok mögött tartják, Szaúd-Arábia bebörtönözi és megkínozza a női jogvédőket, és a nőket szigorú férfi gondviselői törvények alá vonják, vagy hogy Jemenben megtagadják a nők orvosi kezelését, ha nem rendelkeznek egy férfi rokon engedélyével,” érvelt Neuer.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp