Kóser szex bolt nyílt Tel-Avivban a házasságok felpezsdítésére

A felnőtt játékokat a 28 éves Chana Boteach kínálja, az amerikai sztár Shmuley rabbi lánya. A célja, hogy szégyen nélkül lehessen terjeszteni a judaizmus tanításait.


Az első kérdés, hogy mi tesz egy szex játékot kóserré. A tel-avivi bolt nagyon igényes, az ablakon a Kóser szex felirat olvasható, és kintről csupán ruhák láthatók, írja a Times of Israel.

„A ruhák megkönnyítik a belépést a vásárlók számára”, mondja a 28 éves Chana Boteach, aki farmerban és ujjatlan pólóban várja a vevőket a boltjában.

Bent az üzletben is vannak ruhák elhelyezve, és közöttük diszkréten húzódnak meg az olyan „kényesebb” áruk, mint a szemkötők, bilincsek, boák, testékszerek, gyertyák, mellbimbó bojtok, olajak és parfümök.

Egy másik helyen már keményebb árucikkek – például vibrátorok – találhatók, bár első látásra ezek is ártatlannak tűnnek pasztel színük miatt.

„Sokféle termékünk van, de én gondoskodom róla, hogy mindegyik biztonságos és környezetkímélő legyen”, mondja Boteach. „Ebben nincs semmi vulgáris. A szexualitás bonyolult dolog. Ezek az eszközök arra szolgálnak, hogy mélyüljön az intimitás a házaspárok között”, mondja.

Chana édesapja, Shmuley egyébként épp a Kóser szex címmel adott ki pár éve egy könyvet nagy sikerrel. Az üzlet akár ennek a gondolkodásmódnak a továbbviteleként is értelmezhető.

És hogy akkor mi is tesz egy szexuális segédeszközt kóserré? Chana szerint a játékok célja, vagyis az, hogy a házaspárok közötti intimitás erősödjön.

„Az emberek sokáig élnek egy házasságban, az izgalmat és az újdonságot nehéz fenntartani egy hosszú kapcsolatban. Ezek a játékok segíthetnek a felfrissítésben. Érdemes mindig valami újat tanulni, és ezek az eszközök épp erre szolgálnak”, mondja.

Boteach nem fél a támadásoktól, és a rabbik kritikájától. „Az apám is rabbi. Majd ő áldását adja rá”, nevet, aztán elmeséli, hogy nemrég egy rabbi járt a boltjában, és fontosnak nevezte az üzletben végzett munkáját.

„A judaizmus sokszínű. A szexualitás nem tabu, a zsidóság számára épp a házasság szentsége a fontos, és annak meghatározása, hogy mi jár az egyénnek egy kapcsolatban. A férfinak például örömöt kell okoznia a feleségének. Rengeteg bölcsesség rejlik a judaizmusban, és ezt terjeszteni kell”, mondja.

A boltban az édesapja könyve, a Kóser szex is kapható.

A június végén nyílt üzletnek már weboldala is van, online is lehet innen vásárolni. Boteachnak még rengeteg terve van arra nézve, milyen termékeket szeretne árusítani a boltban. „Van, akinek a terhesség vagy a menopauza idején fájdalmas a szex, ennek megkönnyítésére is léteznek például eszközök.”

Kosher Sex

A recipe for passion and intimacy Where love leads to lust Finally, sex is getting the revolution it deserves Great sex consists entirely of motions, Kosher Sex consists of motions that elicit lasting emotions. Great sex is an undertaking of two separate bodies, Kosher Sex is two halves of the same whole.

Chana Boteach 2011-ben költözött Izraelbe, és a bolt megnyitása volt az egyik életcélja.

„A judaizmus az életem központi eleme, ugyanakkor egy modern világban élek”, mondja. „Szeretném a kettőt összeegyeztetni. Nekem ez az utam, hogy a judaizmus fényét megmutassam a világnak.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp