Üzent a magyar kormánynak a német Maccabi vezetősége

A németek érkeznek a legnagyobb delegációval a Maccabi Európa Játékokra. A helyi szervezet, a Makkabi Deutschland vezetősége az eseményen való részvételt politikai jelzésként is értelmezi.

A július 29-én kezdődő Maccabi Európa Játékokra népes küldöttség érkezik Németországból, a 300 sportolón kívül Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára is ellátogat az eseményre, írja a Privátbankár.hu a Jüdische Allgemeine német zsidó lapra hivatkozva. Mayeren kívül Volkmar Wenzel, Németország magyarországi nagykövete is a Maccabi Játékok vendége lesz.

Fotó: Facebook/Makkabi Deutschland

A helyi zsidó sportszervezet, a Makkabi Deutschland vezetősége a sport és közösségi eseményen túl politikai jelzést is lát a Budapesten megrendezésre kerülő játékokban. A tolerancia és a multikulturalizmus mellett kiálló egyesület ugyanis fontosnak tartja, hogy részvételével

„egyértelmű jelzést küldjön a Magyarországon is erősödő jobboldali populizmus ellen, és távolmaradás helyett a legnagyobb delegációt küldje.”

A német Maccabi elnöksége szerint Orbán Viktor a menekültválság kezdete óta kampányt folytat a magyar-zsidó származású Soros György ellen, illetve aggasztónak tartja a magyar miniszterelnök közelségét a szélsőjobboldali AfD (Alternatíva Németországért) párthoz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp