Bálint gazda: Mindenki hallgatott a holokausztról, én is

A 100. születésnapjához közeledő Bálint György az ATV Start című műsorának vendégeként beszélt arról, hogy miért nem beszélt sokáig a II. világháború idején átéltekről.

„Nem én vagyok az egyedüli, aki nem beszélt a II. világháborúban történtekről. Valahogy az egész társadalom úgy alakult a ’40-es évek második felében, hogy mindenki hallgatott arról, hogy mi történt vele. Én is hallgattam, én sem beszéltem róla. Most jönnek elő ezek a régi emlékek, amik a nagy megpróbáltatások idejében történtek velem”

– válaszolta Bálint Gazda arra a kérdésre, hogy miért nem beszélt sokáig a holokauszt borzalmairól.

Bálint gazda gyakran gondolok arra, mit tett volna a helyemben

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Bálint Györgyöt 1942-ben előbb munkaszolgálatra vitték, majd koncentrációs táborba került, ahonnan 1945-ben szabadult. Csak egy testvére élte túl a holokausztot, rajtuk kívül a teljes családot meggyilkolták.

Bálint Gazda vasárnap ünnepli majd 100. születésnapját, ebből az alkalomból nemrég a londoni székhelyű Reuters hírügynökség készített cikket és egy rövid videót róla.

Bálint gazda világhírű lett – Kibic Magazin

A 100. születésnapjához közelítő Bálint Györgyről a Reuters hírügynökség készített cikket és videót. Bálint gazda azt is elárulja, mi a titka annak, hogy 100 évesen is makkegészséges, és még dolgozik. A Bálint gazdaként ismertté vált Bálint György ebben a hónapban lesz 100 éves. Ebből az alkalomból írt cikket és készített egy rövid videót róla a Reuters hírügynökség.

(444)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp