Történelmet írtak Izrael fiatal kosarasai

Zsinórban másodszorra nyerte meg az utánpótlás Európa-bajnokságot az izraeli kosárlabda-válogatott. Az U20-as viadal legjobb játékosa is egy izraeli korárlabdázó lett.

Az izraeli utánpótlás kosárlabda-válogatott megismételte tavalyi sikerét, és megnyertre az U20-as Európa-bajnokságot. Idén Tel-Avivban rendezték meg a viadalt, amely döntőjében Izrael Spanyolország 92-84 arányú legyőzésével hódította el ismételten az Európa-bajnoki címet.

Deni Avdija

A torna legjobb játékosának az izraeli Deni Avdiját választották meg, aki a Maccabi Tel-Aviv csapatában kosárlabdázik. Avdija édesapja a korábbi jugoszláv válogatott játékos, jelenlegi edző, a koszovói-goráni származású Zufer Avdija, édesanyja pedig izraeli, Saron Arci a Bét Zéra kibucból, ahol Deni is született.

Az izraeli válogatottból Avdiján kívül még Yam Madar is bekerült az Eb legjobb ötösébe. A Hapoel Tel-Avivban játszó Madar lett a torna aszisztkirálya, mérkőzésenként 7,7 passzal hozzájárulva a csapat sikeréhez.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp