Bálint gazda világhírű lett

A 100. születésnapjához közelítő Bálint Györgyről a Reuters hírügynökség készített cikket és videót. Bálint gazda azt is elárulja,mi a titka annak, hogy 100 évesen is makkegészséges, és még dolgozik.

A Bálint gazdaként ismertté vált Bálint György ebben a hónapban lesz 100 éves. Ebből az alkalomból írt cikket és készített egy rövid videót róla a Reuters hírügynökség. A Tippek egy 100 éves sztárkertésztől című kisfilm az alábbi felvezető szöveggel kezdődik:

„Bálint György, Magyarország kedvenc kertésze ebben a hónapban ünnepli a 100. születésnapját, de a tanácsaira nagyobb szükség van most, mint eddig bármikor.”

A Reuters cikkéből kiderül, hogy a jubileumi születésnap ellenére Bálint gazda napi rutinja nem igazán változott az elmúlt években. Most is minden napot azzal kezd, hogy válaszol, tanácsot ad, segít azoknak, akik hozzá fordulnak a kertészkedéssel kapcsolatos kérdéseikkel.

„Ha visszatekintek erre a 100 évre, elmondhatom, hogy a környezet ápolása a legcsodálatosabb foglalkozás, amit egy ember kívánhat magának az életben”

– mondja Bálint György, aki szerint a klímaváltozás miatt különösen fontos, hogy minél több ember önellátó közösségekbe szerveződjön.

A londoni székhelyű hírügynökség Bálint zsidó származását is megemlíti, illetve arról is ír, hogy a II. világháború idején Ausztriába deportálták koncentrációs táborba. A holokausztot két nővére közül csak az egyik élte túl.

A cikkben Bálint gazda azt is elárulja, mi a titka annak, hogy 100 évesen is makkegészséges, és még dolgozik is:

Az egész életében egy olyan dologgal foglalkozhattam, amit szeretek, és amiben mindig megtaláltam az örömöt. Egy kertésszel minden egyes nap történik valami, kinyílhat egy virág, kihajt az első gyökér a magból, megérik a paradicsom.”

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp