Pink a berlini holokauszt-emlékmű kövei között szaladó gyermekei védelmére kelt

A zsidó énekesnő sokakat felháborított azzal, hogy megosztott egy fotót, amelyen gyerekei a berlini holokauszt-emlékmű betontömbjei között szaladnak. Pink szerint azonban ez a halál utáni élet ünneplését jelenti.

Pink gyermekeivel együtt Németországba utazott vakációzni. Az eseményről az Instagramján is beszámolt Berlin, I love you címmel, és többek között egy olyan fényképet is posztolt, amelyen a gyerekek éppen a berlini holokauszt-emlékmű kőtömbjei között futva láthatók.

A hozzászólók egy része szerint azonban ez a viselkedés tiszteletlennek számít egy ilyen emlékműnél. Az amerikai-zsidó származású énekesnő pedig gyermekei védelmére kelt.

„Ezek a gyerekek itt zsidók, mint ahogy én és édesanyám egész családja is az. Aki ezt az emlékművet tervezte abban hitt, hogy a gyerekek gyerekek lehetnek, és ez számomra az élet megünneplését jelenti a halál után. Kérlek, tartsd meg magadnak a gyűlöleted és az ítéletedet”

– válaszolta Pink a felháborodott kommentelőknek.

A berlini holokauszt-emlékmű nagy betontömbjei igen népszerű látványosságnak számítanak, és sokan ugyanúgy pózolnak és szelfiznek benne, mint bármely más turisták által kedvelt helyszínen. Pár éve egy Berlinben élő izraeli művész megelégelte, hogy az odaérkező turisták vidámparknak nézik az emlékművet, és egy elég drasztikus módszert választott a szelfizők megregulázáságra:

Keményen helyreteszi egy izraeli művész a berlini holokauszt-emlékműnél szelfizőket – Kibic Magazin

Egy Berlinben élő izraeli művésznek elege lett abból, hogy a turisták vidámparknak nézik a Meggyilkolt európai zsidók emlékművét, ezért egy igen drasztikus módszerrel próbálja felhívni a helytelenül viselkedők figyelmét. A Yolocaust projektben koncentrációs táborokban készült fotókba helyezi bele az emlékműnél vidáman szelfizgető látogatókat.

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp